10 sosialt distanserte aktiviteter for teamet

Vi har kommet frem til en liten liste med mulige aktiviteter du kan gjøre med kollegaene dine, både digitalt og ute. Alle er selvfølgelig mulig å utføre på en sosialt distansert måte.

Brooklyn nine nine

I disse tider er det mange av oss som jobber på hjemmekontoret innenfor fire vegger, fra morgen til ettermiddag, samme rom, dag inn dag ut. Da er det absolutt nødvendig med sosiale aktiviteter som kan øke livsgleden etter mange timer alene.


1. Kahoot/quiz

Kahoot er en online quiz side med mange forhåndslagde quizer i alle slags mulige tema. Her kan du lage bruker selv for å lage en egendefinert quiz, eller du kan lete blant de mange som allerede er der.

Sett deg i sofakroken med en noe godt å drikke og møt kollegaene dine online med en quiz kveld. Sosialt distansert, koselig og morsomt alt i ett.

Du kan selvfølgelig sette deg ned å lage en powerpoint med spørsmål og bilder som du presenterer én og én. Et tips kan være å ha rullerende spillmestere så slipper lederen å stå for alt.

Du finner Kahoot her.


2. Secret Hitler

For de som har spilt Mafia før, så er Secret Hitler litt i samme gaten bortsett fra at dette er satt i 1938 hvor spillerne er liberale eller fascistiske politikere som skal holde regjeringen sammen. Majoriteten er liberale, en håndfull er fascister, og én person er Secret Hitler. De liberale og Secret Hitler vet ikke hvem som er hva, men det gjør Fascistene. Resultatet er at man må være utspekulert i hver runde for å finne ut hvem som er på lag for å vinne spillet. Her kan du finne ut om hvem som kan holde hemmeligheter basert på hvor gode de er å lyve under spillets gang.

Spillet finner du her.


3. Among Us (må lastes ned)

Spillet for de litt mer spillkyndige. Det lønner seg å kunne engelsk for denne.

Dette kan likne på både Mafia og Secret Hitler, men du spiller det via en app på data, nettbrett eller telefon. Du velger ut en avatar og blir satt ut til å løse oppgaver underveis, samtidig som du prøver å finne ut av hvem av de andre spillerne som er “imposter”.

Spillet finner du her.


4. Skribbl.io

En god og gammel gjettelek hvor man tegner et av ordene man blir gitt og de andre gjetter hva det er ved å skrive det inn i chatten på siden. Jo raskere man er med å gjette, jo flere poeng får man!

Reglene finner du nederst på siden her.


5. Alias

Akkurat som vanlig Alias, bare online. Spillmester lager en liste med ord som skal forklares uten å bruke det ordet som er skrevet ned. Jo flere ord laget ditt gjetter, jo større sjanse er det for å vinne! Dette er et spill på tid, så det lønner seg å kunne tenke utenfor boksen. Det er definitivt et morsomt spill der de små grå utfordres til å tenke fort før tiden løper ut.

Et tips kan være å bruke ord fra aktuelle temaer som pandemi, USA, jul, påske, hjemmekontor, osv.


6. GeoGuessr

https://www.geoguessr.com/
GeoGuessr er ett spill som bruker Google Maps Street View til å plassere deg på ett tilfeldig sted i verden, hvor brukeren skal gjette hvor han/hun befinner seg. Her gjelder det å ha ett øye for detaljer! Tips til gjennomføring: Én person i teamet deler skjermen sin, også skal gruppen forsøke å diskutere seg frem til hvor i all verden man har blitt plassert. Del gjerne teamet opp i flere grupper, og konkurrer om å få mest poeng per runde.


7. Speeddate

Bli kjent med kollegaene dine med å deles opp i grupper og spørre icebreaker-spørsmål. Et eksempel på et spørsmål kan være “hva spiste du til frokost i dag?”.

Her er en liste med icebreakers du kan benytte.


8. Tur

Turer er fortsatt på listen av ting som er tillat å gjøre. Husk å holde meteren når du er på ute å går, om så du er med kollegaer fra andre hushold eller når du møter andre på turstien.

Når dere først er ute på tur er det vanskelig å vite hvor lang tid det tar før dere har lyst til å gå hjem igjen. Ta med noen grillpølser og vekubber, sett opp et bål og grill dere en lunsj. Om dere blir kalde, hva med å ta en liten runde med OL-floka? Pluss poeng for iver. Eller kanskje dere liker å konkurrere? Løpekonkurranser og skattejakt er også morsomme ting å finne på.

Tips til skattejakt på fjelltur: finn 3 typer sopp, 1 gjenglemt hanske, 2 oppoverjoggere, 5 forskjellige hunder, osv.


9. Online UNO

https://play.unofreak.com/
Akkurat det samme, gøye spillet som du har vokst opp med, bare på nett. Superenkelt å ta i bruk: En person må lage en lobby, også inviteres resten av gruppen inn med en link. Det kan være greit at alle i gruppen lager seg en bruker i forkant, slik at de kan spille under sine egne navn istedenfor navn som “P_0705". Da slipper dere forvirring og misforståelser rundt hvem som har lagt hva. UNO går fort, er enkelt å lære seg og passer perfekt til å spille i en digital lunsj på jobben. 
NB: Bare husk å kall UNO før du kun har ett kort igjen på hånden.


10. Jackbox.tv

https://www.jackboxgames.com/
Jackbox sine spill har blitt ekstremt populære på kort tid, og det av god grunn. De er enkle å spille og setter virkelig konkurranseinstinktet, hukommelsen og konsentrasjonen på prøve. De ulike pakkene koster mellom 100 til 200 kroner hver, men kun én av deltakerne må ha kjøpt en pakke for å kunne starte en lobby. Spillere bruker mobiltelefonen som kontroller, og selve spillet foregår på pc-skjermen til hver enkelt. Vi anbefaler å starte med å kjøpe pakke 3 og 7, for å så prøve pakke 5 og 6.

Med disse tipsene kan du holde avstand og likevel oppfylle ønsket om å være sosial. Om du ønsker flere tips på hva dere kan finne på, se her.Ingen kollegaer å finne på noe med? Finn de her!

Gjerdrums vei 11, 6 etg

0484 Oslo

Ring oss:

(+47) 240 22 032

Send epost til:

hei@cvlink.no

Teknologer

Bedrifter

Send epost til:

hei@cvlink.no