Hvordan selvlærte Mantas (25) fikk jobb som utvikler

For Mantas (25) ble de mindre prosjektene veien inn til et større jobbmarked

utvikler pc oppsett

Allerede i en alder av 13, hadde Mantas plukket opp en interesse for IT. Idéen om å bruke kode til å slippe kreativiteten var svært appellerende. Han startet på ‘Automatiseringssystemer’ på videregående, men dessverre hadde linjen minimalt fokus på programmering. Etter videregående bante veien videre på Noroff-studiet ‘IT- og Nettverkssikkerhet’, hvor han igjen ble han skuffet over manglende kodefokus.


Digitale læringstjenester som StackOverflow og W3Schools ble redningen. Med internett som klasserom var det kun Mantas selv som satt grenser for hvor mye han kunne lære. Han lærte seg teknologier som JavaScript, React og Lua. Det han lærte brukte han til egne prosjekter, som å for eksempel lage add-ons til spillservere.


Det var kompetansen han tilegnet seg på egenhånd som virkelig tente gnisten i utvikler-sjelen. Og det viste seg å være nettopp disse selvlærte ferdighetene som skulle åpne døren til arbeidsmarket.


Praktisk læring

arve andreassen waworks

Arve Andreassen, co-founder av rekrutteringsplattformen WA.works, går daglig gjennom nye brukere på plattformen, for å kunne hjelpe aktive jobbsøkere med å bli lagt merke til.

Når han kom over profilen til Mantas, så han at dette var en person med mye potensiale. Mange av ferdighetene Mantas hadde lært seg på egenhånd var høyt etterspurte, og hans villighet til egenlæring utstrålte selvstendighet og pågangsmot.


“Hobbyprosjekter og evne til egenlæring bidrar til å vise en genuin interesse i et felt hvor det hele tiden forventes å være oppdatert på ny teknologi.” -Arve Andreassen


«Endelig!»

Innen kort tid åpnet det seg en mulighet på WA.works. WasteIQ, som jobber med å gi byer bedre avfalls-infrastruktur, var på utkikk etter en frontend-utvikler og kompetansen til Mantas var midt i blinken. Etter litt testing så ble det åpenbart at dette var en god match, og Mantas fikk jobben.


“Hvordan har det vært å komme ut i jobb hos WasteIQ? Jeg kan beskrive det med ett ord: Endelig!” - Mantas


I skrivende stund jobber Mantas med frontend-oppgaver for WasteIQ, og opplever det som utrolig givende å kunne ha en fulltidsstilling innenfor et fagfelt som tidligere kun ble utøvd som hobby. Selv uten relevant grad eller arbeidserfaring, har engasjementet og villigheten til å lære, hjulpet han med å ta arbeidsoppgavene på strak arm.


“En ting som er deilig nå, er at all energien jeg har brukt til programmering på fritiden viste seg å være verdifull og ikke helt bortkastet” - Mantas


Det trengs flere utviklere

Mantas er nok ikke den eneste som vil merke en stor etterspørsel etter utviklere i årene som kommer. Som Teknisk Ukeblad skriver så antas det at så mye som 1 av 4 IT-jobber kommer til å stå ubemannet i 2030, noe som understreker behovet etter å få inn kompetente utviklere i jobbmarkedet. Heldigvis for alle IT-interesserte er koding et felt som er både dynamisk og åpen for stor grad av selvlæring.


Vi i WA.works jobber hver dag med å få engasjerte utviklere ut i drømmejobben, og vi har laget en rekrutteringsplattform spesialtilpasset det norske IT-arbeidsmarkedet. Her befinner både små startup-selskaper og Norges største bedrifter seg hver dag, i søken etter kodetalenter.

Gjerdrums vei 11, 6 etg

0484 Oslo

Ring oss:

(+47) 240 22 032

Send epost til:

hei@cvlink.no

Teknologer

Bedrifter

Send epost til:

hei@cvlink.no