Hvordan kle seg til intervju

Du kom deg gjennom søkeprosessen og danket ut et flertall av konkurrenter. Du er blant topp ti og bør forberede deg til det neste stadiet av jobbjakten; det fryktede jobbintervjuet.

hvordan kle seg til intervju

Hva du bør ha på deg kan bli sett på som noe det er unødvendig å bry seg om, men det er faktisk ganske viktig. Alt koker ned til hvilket førsteinntrykk du ønsker å gi. Så alle gamere og hettegenserelskere, her er svaret!


Undersøk selskapet

Det er tid for litt detektivarbeid. Se gjennom selskapets sosiale media kanaler og firmabilder: hvordan går de kledd? Dette vil gi deg en grov innsikt i hva slags mennesker de er og hvordan de liker å kle seg. Med den nye informasjonen kan du enkelt sette sammen et antrekk som vil imponere, og få de til å føle at du passer rett inn.


Vis frem personligheten din

Selv om det er gunstig å kle seg som om du er en av dem, så er det viktig å vise frem personligheten din. Gi dem et inntrykk av hvem du er, samtidig som du viser at du er til å stole på og at du kan representere deres merkevare. Om du har et favorittplagg som virkelig viser hvem du er og hva du står for, ta det på! Med mindre det har rasistiske utsagn eller pro-Trump slagord på seg.

Vis frem dine beste IT-skills på WA.works i dag!


Vis at du har gjort en innsats

Selv om du ikke pynter deg til vanlig så setter intervjueren pris på at du har lagt ned en innsats i å se bra ut. Har du en fin blazer? Ta den over favoritt 
t-skjorten din med noen fine bukser og rene(!) sko. Dette vil kjapt gi et inntrykk av at du har livet på stell og at du er strukturert. 


Psst! Ingen har det, men la dem tro at du er unik.


Hår og sminke

Om du ikke har hodet på plass kan all innsatsen du har gjort på andre områder gå til spille. Det er absolutt ikke noe vi vil at skal skje, les videre for flere essensielle tips.


Først: “less is more”. Du vil at både ansikt og hår skal se naturlig og uanstrengt ut. Du vil se ut som om du er profesjonell og som om du bare woke up like this. Du er ikke Beyoncé, men du kan bli det..


For gutta: kost på deg en hårklipp og styling så situasjonen er under kontroll. Ikke bruk for mye voks. Stell eller barber skjegget, bruk after shave og puss tennene. Om du vanligvis bruker sminke kan du gjøre det nå også, men som med jentene: ikke overdriv!


For jentene: børst håret og style det enkelt, ikke full skoleball-stil. Om du ikke har porselenshud kan du selvfølgelig bruke sminke. Regelen om “less is more” har aldri vært mer aktuell enn nå. Du skal se energisk og våken ut, ikke som om du skal på fest.


Med denne lille guiden kan du gi et fantastisk førsteinntrykk og forhåpentlig få jobben! Lykke til!

Gjerdrums vei 11, 6 etg

0484 Oslo

Ring oss:

(+47) 240 22 032

Send epost til:

hei@cvlink.no

Teknologer

Bedrifter

Send epost til:

hei@cvlink.no