Vil du jobbe som utvikler? — hvordan DU skiller deg ut

Her er 7 tips til hvordan du får ekstra profilering i jobbmarkedet. De er enklere enn du tror.

legofigur står ut i mengden

Er du nyutdannet og på utkikk etter din første jobb? Har du jobbet i IT-bransjen i 7 år og trives godt i din nåværende stilling? Uansett om du er den førstnevnte, den sistnevnte, eller ved ett helt annet stadiet i karrieren, vil du alltid dra godt nytte av en god jobbprofil!


Vi vet at det kan være vanskelig og lite motiverende å sette av tid for å utarbeide en god jobbprofil, men vi tror du vil erfare det som både enklere og mer givende så snart du havner i riktig spor. Nedover på siden vil du derfor finne en smørbrødliste med 7 enkle, men effektive tips som vil hjelpe deg i gang med jobbprofilen som en dag kan bidra til å skaffe deg drømmejobben!


1. Bruk Github, og legg ut alt av hobbyprosjekter. Om du ikke allerede har en Github-bruker, så lag en nå. Github er knallbra for å sette prosjektene dine i rampelyset, og for gi deg bedre kontroll på koden din. På Github kan du laste opp både mindre og større prosjekter slik du har alt samlet på en oversiktlig og brukervennlig plattform. Arbeidsgiver vil ofte ville se Github-profilen din når hun/han skal vurdere hvor godt du passer til jobben, så bruk Github til din fordel når du vil vise frem hva du er god på!


2. Bruk tid på pitchen din. Gjør handlingene dine om til ord. Få frem penn og papir, og lag ett tankekart hvor du skriver ned stikkord om deg selv som du har lyst å få frem til arbeidsgiveren. Når du skriver for hånd fjerner du unødvendige distraheringer, noe som både fremmer kreativitet og øker fokuset på oppgaven foran deg. Skriv det viktigste i pitchen først, gjør det personlig og bruk skrivetips du finner på nettet.

Når det gjelder pitch-skriving finnes det ingen fasit, så skriv det du føler funker best. Og lag mange utkast. Husk også at det alltid vil være vanskelig å komme i gang med skrivingen. Som lyrikeren Mark Twain sa: “Kontinuerlig forbedring er bedre enn forsinket perfeksjon.”. Skriv så mye du klarer, så utbedrer du heller underveis.


3. Ikke glem å ta gode bilder. “Ett bilde sier mer enn 1000 ord”. Uansett hvor klisjé — det er en del sannhet i uttrykket. Arbeidsgiver er alltid ute etter å få et godt inntrykk av hvem jobbsøker-kandidaten er, og et velkurert CV-bilde gjør mye av denne jobben for deg. Dropp derfor det rustne CV-bildet og legg inn litt tid i å ta et bilde som fremstiller deg selv på en profesjonell og personlig måte. Det er ingenting galt i å bruke mobiltelefonen til å ta bilde, så lenge du tar høyde for noen ulike momenter. 


4. Knytt kompetanse opp mot erfaring. All erfaring er god erfaring, men husk at det kan være nyttig for arbeidsgiver å se hvor og hvordan du har lært det du kan. Har du lært deg React på jobb eller Python på skolen, så vis det. Dette fremhever hvordan du har forbedret deg, og det viser en evne til å ta til seg læring. På CVLink har vi gjort det enkelt for deg å rangere kompetanse fra basic til expert, mens du også kan koble kompetanse opp mot spesifikke prosjekter, utdanninger eller jobber.


5. Utnytt rekrutteringsplattformen. Dette er enkelt.En av fordelene med å fikse jobbprofil fremfor å skrive CV er at jobbprofiler har tydelige og enkle maler. Om du utnytter alle egenskapene som er laget for din jobbprofil på plattformen vil du øke sjansen for suksess. På CVLink er for eksempel profilen din spesialdesignet og nøye utformet med ett mål i sikte: å gjøre deg mer attraktiv på IT-arbeidsmarkedet. Lag derfor profilen din så detaljert og innholdsrik som mulig.


6. All erfaring er god erfaring. Det er lett å bli demotivert om man mangler super-relevant erfaring til jobbene man ønsker mest å få. Ofte stilles det lange lister med krav til visse erfaringer eller visse utdanninger for å kunne være kvalifisert til jobben, men disse bør ikke hindre deg fra å søke. Motivasjon, læringsvillighet og driv er bare noen få egenskaper som kan sidestille ønsket om x antall års erfaring.

All kompetanse du har — uansett hvilket felt — vil underbygge deg selv som en jobbsøker-kandidat. Kompetansen du har fra andre felt gir deg uansett en helt unik innfallsvinkel til problemene du må løse på jobb, som ingen andre har. Husk at ingen erfaringer eller kompetanser er unyttige.


Lykke til! Vi heier på deg i jobbsøkingen!

Gjerdrums vei 11, 6 etg

0484 Oslo

Ring oss:

(+47) 240 22 032

Send epost til:

hei@cvlink.no

Teknologer

Bedrifter

Send epost til:

hei@cvlink.no